Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας ART4MORE, χώρος συνάντησης της τέχνης και της ψυχολογίας, επιστρέφει για 19η συνεχή χρονιά στην Αθήνα και για πρώτη φορά στα Άγραφα, με θεματική "Αναμνήσεις από το Μέλλον" και αφετηρία την ιδέα ότι το μέλλον είναι απλώς μια μνήμη που δεν έχει ακόμα βιωθεί.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθέσεις σύγχρονης και ψηφιακής τέχνης που προσεγγίζουν τη μνήμη ως δυναμικό παλίμψηστο, human libraries, post confession room, χρονοκάψουλες, καλλιτεχνικό geocaching, παραστάσεις, προβολές, ομιλίες και εργαστήρια, με ενεργή συμμετοχή του κοινού.
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Πρόγραμμα:
17 και 18 Οκτωβρίου, Ραπτόπουλο Ευρυτανίας (Άγραφα): Προφεστιβαλικές δράσεις υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων, με επίκεντρο τη συλλογική μνήμη, τη διαγενεακή αφήγηση και τη σύνδεση τόπου, φύσης και ψυχικής ανθεκτικότητας, με τη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας.
24 και 25 Οκτωβρίου, 11:00–22:00, Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 160): Εκθέσεις σύγχρονης και ψηφιακής τέχνης και δράσεις με τη συμμετοχή του κοινού.
Σάββατο 24 Οκτωβρίου, 12:00, Σεράφειο: Εργαστήριο φωτογραφίας "Φωτογραφίζοντας το Αύριο" με την Εύα Κατσαΐτη.
Σάββατο 24 Οκτωβρίου, 14:30, Σεράφειο: Εργαστήριο αφήγησης "Εγώ και το Αφήγημά μου" από το HopeArt. Ακολουθούν η προβολή της ταινίας "Μέχρι να με δεις" της Ελεάννας Σαντοριναίου και, το βράδυ, η ενότητα ομιλιών "Η Μνήμη του Αύριο", με θέματα όπως η νευροαισθητική της μνήμης, η αφήγηση ως θεραπεία και η τέχνη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.
Κυριακή 25 Οκτωβρίου, 12:00, Σεράφειο: Εργαστήρι φωνητικής έκφρασης "Η Φωνή ως Μνήμη" με τη Μαρία Παπαγεωργίου.
Κυριακή 25 Οκτωβρίου, 12:00–15:30, Σεράφειο: Post confession room της Έλιζας Σόρογκα, σε μισάωρες συνεδρίες.
Κυριακή 25 Οκτωβρίου, 15:15, Σεράφειο: "Μουσείο του Μελλοντικού Εαυτού" με τη Χριστίνα Τσαλίκη.
Κυριακή 25 Οκτωβρίου, 16:30, Σεράφειο: "Χρονοκάψουλα Ευγνωμοσύνης" με τη Χριστίνα Τσαλίκη.
Κυριακή 25 Οκτωβρίου, 18:45, Σεράφειο: Προβολή του ντοκιμαντέρ TACK της Βάνιας Τέρνερ, σε συνεργασία με την Cinedoc, και συζήτηση με τη σκηνοθέτρια. Το ντοκιμαντέρ είναι παραγωγή του Onassis Culture, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας. Το φεστιβάλ κλείνει με την παράσταση WE CENTRIC SPACE της συμπεριληπτικής ομάδας σύγχρονου χορού Έξις.
Συντελεστές: Μαρία Παπαγεωργίου, Βάνια Τέρνερ, Βαγγέλης Σάββας, Ελένη Γιαννοπούλου, Νίκος Μικρούλης, Σοφία Δαμαλά, Στεφανία Στρούζα, Ελένη Μαραγκάκη, Αναστάσιος Νυφαδόπουλος, Δημήτρης Καλυβιώτης, Μαρία Λάλου, Ελίζα Σόρογκα, Οικοτροφείο "Ειρμός", Γεωργία Παπαδοπούλου, Διεθνής Εταιρεία Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (Δ.Ε.Υ.Ψ.Υ.), Συμβάλλειν, Toby Auberg, Daniel Nuderscher, Nikolaj Schou, Nono Ayuso, Parham Ghalamdar, Viviane Silvera
Περισσότερες πληροφορίες στο site του οργανωτή
art4more.org/