Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

"Αόρατες διαδρομές"

Ημερομηνίες
Κατηγορίες
αφήγηση (Διάφορα)

"Αόρατες διαδρομές"

0.0
Περιγραφή
"Αόρατες διαδρομές" είναι ο τίτλος μιας ακόμη κοινωνικής πρωτοβουλίας του περιοδικού δρόμου "σχεδία". Πρόκειται για ένα πρόγραμμα περιηγήσεων στο κέντρο της Αθήνας με οδηγούς (νυν και πρώην) άστεγους συμπολίτες μας.

Στα πρότυπα αντίστοιχων περιηγήσεων που διοργανώνονται σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, οι διαδρομές που ακολουθούν οι περιηγήσεις της "σχεδίας" περιλαμβάνουν κάποιες από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές του κέντρου της πόλης (συσσίτια, υπνωτήρια, κέντρα απεξάρτησης, κέντρα ημέρας κ.ά).

Οδηγοί σε αυτές τις περιηγήσεις είναι τρεις άνθρωποι του περιοδικού. Η Μαρία, ο Λάμπρος και ο Γιάννης, οι τρεις οδηγοί στις "Αόρατες Διαδρομές", είναι ή υπήρξαν άστεγοι. Ο δρόμος ήταν ή παραμένει το "σπίτι" τους.

Οι οδηγοί δίνουν πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχει κάθε δομή, αλλά και πώς οι ίδιοι έχουν βιώσει ή εξακολουθούν να βιώνουν τη ζωή στο δρόμο, τις ανθρώπινες σχέσεις, την ποιότητα των υπηρεσιών, την ανθρωπογεωγραφία των δομών και του δυναμικού τους, που πασχίζει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του αγώνα για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και της διαφύλαξης της αξιοπρέπειάς μας, ως άτομα και ως κοινωνία.

Αυτό είναι και το σημαντικότερο στοιχείο των "Αόρατων Διαδρομών": Η προσωπική αφήγηση. Η μετάδοση, με άλλα λόγια, της βιωματικής εμπειρίας των οδηγών από τη ζωή στο δρόμο. Όλοι οι οδηγοί είναι μέλη του δικτύου διανομής της "σχεδίας".

Βασικός στόχος των περιηγήσεων της "σχεδίας" είναι να ενεργοποιήσουν τον ίδιο τον άνθρωπο-οδηγό. Να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες να υποστηρίξει τον εαυτό του, να εκπαιδευτεί, να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κοινωνική (επαν)ένταξη. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι να ακούσουμε τις προσωπικές μαρτυρίες, να γνωρίσουμε την πόλη και τους ανθρώπους της από μια άλλη οπτική. Την οπτική συνανθρώπων μας που ζουν δίπλα μας, στην πόλη μας, και στερούνται μιας ασφαλούς κατοικίας. Η αρχή της κινητοποίησης είναι η γνώση και η ευαισθητοποίηση.

Οι περιηγήσεις ξεκινούν από τα γραφεία της "σχεδίας", στον Άγιο Παύλο. Ακολουθούν μια διαδρομή που περνά από την πλατεία Βάθης, τη Σωκράτους, την Πειραιώς, τη Μενάνδρου, τη Ζήνωνος, τη Δεληγιώργη, τη Σοφοκλέους και την οδό Αθηνάς, μπαίνουν στη γειτονιά του Ψυρρή και καταλήγουν στο Μοναστηράκι. Σε ένα από τα καφέ που είναι ενταγµένα στο δίκτυο του "καφέ που περιμένει".

Διάρκεια: περίπου δύο ώρες
Οι περιηγήσεις γίνονται στην ελληνική γλώσσα, αλλά υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας σε γκρουπ (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά κ.ά)

Οι προγραμματισμένες περιηγήσεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 10:30 το πρωί, πάντοτε κατόπιν συνεννόησης.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΑΘΗΝΑ
Σάββατο 10:30

Εισιτήρια

Κόστος συμμετοχής: 8€ (5€ για μαθητές)
Η συμμετοχή ανέργων και συνταξιούχων είναι δωρεάν
Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι από 15 ετών και άνω
Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανά γκρουπ είναι τα 15 άτομα και ο ελάχιστος αριθμός είναι τα 5 άτομα.
Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον για ομαδικές συμμετοχές (φορείς, σχολεία, αλλά και παρέες φίλων κ.λπ.), είναι δυνατή η πραγματοποίηση περιήγησης σε διαφορετική μέρα της εβδομάδας, κατόπιν συνεννόησης. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. 

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες:
Τηλέφωνο: +30 213 0231220
Email: [email protected]

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020