Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Deborah Segun έκθεση "You Keep Going Though It, I’m Just Coming Back From It"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
προσωπογραφία (Εκθέσεις)

Deborah Segun έκθεση "You Keep Going Though It, I’m Just Coming Back From It"

0.0
Περιγραφή
H γκαλερί The Breeder παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Deborah Segun, You Keep Going Through It, I’m Just Coming Back From It.

Με ισχυρές αναφορές σε προσωπικά της βιώματα, το έργο της Deborah Segun εξυμνεί τα διαφορετικά σώματα των γυναικών μέσω της φόρμας και του χρώματος, του πορτρέτου και της εξιστόρησης, δημιουργώντας μια ισχυρή ανταφήγηση στις απεικονίσεις της γυναικείας μορφής τόσο στην ιστορία της τέχνης όσο και στα σύγχρονα κείμενα. Η καλλιτέχνιδα αρθρώνει τη γλώσσα της αφαίρεσης επιστρατεύοντας το εικαστικό λεξιλόγιο του κυβισμού για να αφηγηθεί τις ιστορίες των πρωταγωνιστριών της, που εμφανίζονται ταυτόχρονα δυναμικές αλλά και ευάλωτες. Οι καμβάδες της κατοικούνται από φιγούρες πληθωρικών μαύρων γυναικών σε διάφορες εκφραστικές πόζες. Η Segun εξερευνά τελικά το πορτρέτο με body sensitivity, πλάθοντας αφηγήσεις γύρω από τη δύναμη που ενέχει η τρωτότητα ως πηγή ευτυχίας, η αίσθηση του ανήκειν, η δημιουργικότητα και η αυθεντικότητα.

Εξελίσσοντας το έργο της από τη σειρά How to fall in love, η Segun συνεχίζει εδώ την εξερεύνηση της ιδέας της προσωπικής ανάπτυξης που απορρέει από τις αλλεπάλληλες αλλαγές που βιώνουμε. Mε εκκίνηση την ιδέα της μετάβασης από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή ως μια ταυτόχρονα καθολική και προσωπική εμπειρία, η Segun εξερευνά το υφέρπον άγχος που συνοδεύει κάθε αλλαγή. Αυτό το νέο σώμα δουλειάς ενθαρρύνει την εμπιστοσύνη στη διαδικασία των συνεχών αλλαγών αλλά και την αποδοχή τους, όπως έρχονται. Οι πίνακες προσεγγίζουν την ιδέα της οικειότητας, με την έννοια της κατανόησης του εαυτού αλλά και της ενεργούς παρουσίας του υποκειμένου στο τώρα που βιώνει, σε μια προσπάθεια να επανορθώσουν τη σχέση μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Υπάρχει επίσης ένα διάχυτο αίσθημα ηρεμίας και εμπιστοσύνης τόσο στην έκφραση όσο και στη γλώσσα του σώματος των μορφών, στον τρόπο με τον οποίο τα υποκείμενα υποστηρίζουν το ένα το άλλο και στην ελαφριά συνεξάρτηση μεταξύ τους, που σχεδόν δημιουργεί την αίσθηση ότι το ένα δεν μπορεί να λειτουργήσει πλήρως χωρίς το άλλο.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από ένα Νιγηριανό κωμικό και τη χιουμοριστική του προσέγγιση γύρω από τις εμπειρίες των ανθρώπων. Όπως σχολιάζει "Αν περνάς πολλά, συνέχισε να τα περνάς. Κι εγώ, μόλις τώρα τα ξεπερνώ..." Ουσιαστικά, για την Segun πρέπει να εμπιστευόμαστε τη διαδικασία και να αποδεχόμαστε τις αλλαγές όπως έρχονται.

Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022, 19:00 - 22:00

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo