Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Έκθεση "Γεώργιος Ζογγολόπουλος: έργα οικεία του εργαστηρίου και του σπιτιού"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Έκθεση "Γεώργιος Ζογγολόπουλος: έργα οικεία του εργαστηρίου και του σπιτιού"

0.0
Περιγραφή
Η ROMA GALLERY σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεώργιου Ζογγολόπουλου, παρουσιάζουν την έκθεση "Γεώργιος Ζογγολόπουλος: έργα οικεία, του εργαστηρίου και του σπιτιού".
 
Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά πολλά "εν πολλοίς άγνωστα" γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου, μεσαίων και μικρών διαστάσεων, τα οποία συντρόφευαν πάντοτε τον καλλιτέχνη στο σπίτι του στο Ψυχικό. Ορείχαλκος, ανοξείδωτος χάλυβας, πλεξιγκλάς είναι οι πρώτες ύλες των γλυπτών που φιλοτεχνήθηκαν στη διάρκεια 50 περίπου χρόνων και καλύπτουν διαφορετικές περιόδους δημιουργίας του σημαντικού Έλληνα γλύπτη. Πρόκειται για έργα ολοκληρωμένα, στα οποία "επέστρεφε", άλλοτε για να τα συμπληρώσει με νέα στοιχεία και άλλοτε για να τα μεγεθύνει ή να δανειστεί στοιχεία τους για νέα.

Η έκθεση θα μπορούσε να ιδωθεί και σαν μια προβολή της εξέλιξης της δημιουργικής σκέψης του καλλιτέχνη, που διέσχισε τον αιώνα, παραμένοντας ταυτόχρονα κλασσικός ως προς την τεχνική και την παιδεία και σύγχρονος ως προς την ένταξη στο έργο του των νέων προκλήσεων και μεθόδων.

Η επιμέλεια της έκθεσης και του καταλόγου της έκθεσης ανήκει στην Ιστορικό Τέχνης Κατερίνα Κοσκινά, συνεργάτιδα και προσωπική φίλη του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Ο καλλιτέχνης ανέφερε: "Μέσα από τα έργα μου επιδιώκω να επικοινωνήσει ο κάθε άνθρωπος με ότι εκείνος επιθυμεί και αναπολεί, όσο απραγματοποίητο και ανέφικτο αν είναι. Άλλωστε, τις κρυφές λαχτάρες μας δεν υπηρετεί η τέχνη;"

Εγκαίνια έκθεσης: 12 Δεκεμβρίου 2019 στις 19:00.

Κοπή πίτας και ξενάγηση:
Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00, θα γίνει κοπή της πίτας. Την εκδήλωση θα συνοδεύει ξενάγηση από την επιμελήτρια Κατερίνα Κοσκινά, στην έκθεση "Γιώργος Ζογγολόπουλος: έργα οικεία, του εργαστηρίου και του σπιτιού".

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020