Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

Greek Chinese Theatre Performance "Farewell My Concubine"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Greek Chinese Theatre Performance "Farewell My Concubine"

0.0
Περιγραφή
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πολυβραβευμένο κινέζικο θεατρικό έργο "Αντίο Παλλακίδα μου" σε μια ελληνοκινεζική παραγωγή.

Το "Αντίο παλλακίδα μου"- ένα από τα κλασικότερα θεατρικά έργα του ρεπερτορίου της όπερας του Πεκίνου - βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην αρχαία Κίνα από το 206 π.χ. έως το 202 π.Χ.
Ανέβηκε για πρώτη φορά το 1918 από τον Yang Xiaolou και τον Shang Xiaoyun και από το 1922 έγινε το πιο φημισμένο έργο του Mei Lanfang, του μεγαλύτερου καλλιτέχνη της όπερας του Πεκίνου. Για γενιές ολόκληρες, η τραγική αυτή ιστορία έχει παρασταθεί αμέτρητες φορές θεατρικά ενώ η κινηματογραφική του εκδοχή σε σκηνοθεσία Chen Kaige απέσπασε αρκετά διεθνή βραβεία και παραμένει η μοναδική Κινέζικη ταινία που έχει κερδίσει βραβείο στο φεστιβάλ Καννών. Και ενώ είναι ένα παγκοσμίου φήμης έργο, εντούτοις δεν έχει παρασταθεί ποτέ στην Ελλάδα

Η παράσταση ‘Αντίο, Παλλακίδα μου" είναι η δεύτερη Ελληνική και Κινέζικη συμπαραγωγή με βάση κείμενο γραμμένο στην κινεζική γλώσσα. Πρώτη απόπειρα ήταν το έργο "Ο ορφανός Τζάο" - μία συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας και του Εθνικού Θεάτρου της Κίνας- που παρουσιάστηκε στην Αθήνα το 2018.

Εν όψει του εορτασμού τής κινέζικης Πρωτοχρονιάς αυτή η παράσταση είναι κομμάτι του εορτασμού για τον ερχομό του νέου έτους και ένα σημαντικό μέρος μιας μοναδικής ανταλλαγής πολιτισμικού πλούτου ανάμεσα στους δύο αυτούς πολιτισμούς με τις αρχαίες ρίζες.

Συντελεστές
Συμπαραγωγή: Δραματική σχολή Πειραϊκού συνδέσμου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Muse Academy
Κείμενο & Παραγωγή: Miao Bin
Μετάφραση: Γιάννης Παναγόπουλος, Κώστας Τσακίρογλου
Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγιάννης, Γιάννης Παναγόπουλος
Κινησιολογία: Έλσα Σίσκου
Εκπαιδευτής στις τεχνικές της Κινέζικης Όπερας: Liu Xinran
Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Μουσική: Chang Jing, Zhang Di, Marina Alexia Iakovidou, Eley Yuan, Miao Bin
Φωτογραφίες & βίντεο: Δημήτρης Ασημάκης
Σχεδιασμός Μακιγιάζ: Chen Youxi
Βοηθός σκηνοθέτη: Ανούς Μπογοσιάν

Διανομή: Αγάπη Γιαννοπούλου, Αλίνα Πουζάνοβα, Δέσποινα Λάβδα, Ντίνος Γκελαμέρης, Έλενα Σταυρού, Ελωρίς Αλπανίδου, Εμμανουέλα Καμπίτση, Γιάννης Αρτεμιάδης, Γιάννης Καραμάνος, Γιώργος Δεμελίδης, Κατερίνα Προκόπη, Κωνσταντίνος Τσακίρογλου, Miao Bin, Μιχάλης Αρτεμιάδης, Νικόλας Νιώτης, Σταυριανή Γκιζώρη, Χαρά Νικολάου

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Η παράσταση δίνεται με ελεύθερη είσοδο με δελτία εισόδου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κράτηση εισιτηρίων εδώ. Διανομή δελτίων εισόδου στα ταμεία του θεάτρου, 11:00-18:00 την ημέρα της παράστασης.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020