Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Μαρία Πάτση έκθεση "Αρχαιόμορφες παραλλαγές"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
ποιήματα (Διάφορα)

Μαρία Πάτση έκθεση "Αρχαιόμορφες παραλλαγές"

0.0
Περιγραφή
Στη νέα εικαστική έκθεση της Μαρίας Πάτση με τίτλο "Αρχαιόμορφες παραλλαγές" που διοργανώνεται στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσιάζεται μια σειρά έργων μικτής τεχνικής, σχεδίου, χαρακτικής και ψηφιακής τέχνης. 

Εμπνευσμένη από την αρχαιότητα και τις γλυπτικές μορφές που απαντώνται στο αίθριο του Μουσείου, η Πατσή προσεγγίζει τις γεωμετρικές φόρμες ως αρχαιόμορφες παραλλαγές, άλλοτε αφηρημένες και άλλοτε πιο συγκεκριμένες. 

Τρεις ενότητες απαρτίζουν την έκθεση, με διαφορετική θεματική: "Σώμα θυμήσου", "Η Λυπημένη" και "Άλογα". Οι δύο πρώτες ενότητες συνομιλούν με τα ομώνυμα ποιήματα του Καβάφη και του Σεφέρη, τα οποία η καλλιτέχνης εικονοποιεί με την ιδιαίτερη συμβολική της γλώσσα. Η εικαστικός με τα έργα της προσφέρει μια νέα οπτική της χαρακτικής τέχνης, εντάσσοντας και τη ζωγραφική στο αισθητικό αποτέλεσμα. 

Στα εγκαίνια παίζουν μουσική ο Τριαντάφυλλος Μπαταργιάς
και ο Νεκτάριος Γαραντζώτης
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Δρ Αθηνά Παπανικολάου.

Εγκαίνια: 30 Νοεμβρίου 2019 στις 12.00.

Ανακοίνωση:
Πληροφορούμε το κοινό ότι την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου τ.ε, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα ανοίξει για το κοινό στις 12 το μεσημέρι.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020