Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

"Μεθυσμένη Πολιτεία" του Σωτήρη Πατατζή

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Μεθυσμένη Πολιτεία" του Σωτήρη Πατατζή

3.0 ( από 3 χρήστες )
Περιγραφή
Διάρκεια: 130'

Οι Θεατρικές Σκηνές παρουσιάζουν το λογοτεχνικό έργο του Σωτήρη Πατατζή "Μεθυσμένη Πολιτεία" στην ανακαινισμένη σκηνή του "Αλκυονίς" σε διασκευή Έλσας Ανδριανού και σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη.

Η "Μεθυσμένη Πολιτεία" του Σωτήρη Πατατζή αποτυπώνει μια εποχή, μα αντανακλά ένα θέμα: "έχω δικαίωμα στην ευτυχία; Και αν ναι, προλαβαίνω να την γευτώ;" 

Η άφιξη ενός μπουλουκιού, εν μέσω μεταξικής δικτατορίας, σε μια επαρχιακή κωμόπολη οδηγεί στην όσμωση των θεατρίνων με τους κατοίκους της περιοχής πυροδοτώντας την ανατροπή μιας "βαλτωμένης" ζωής, μέσα στην οποία οι άνθρωποι επιμένουν πεισματικά να ονειρεύονται· άπαντες! Οι ενδεείς θεατρίνοι ότι θα διαπρέψουν σε μια κοινωνία "πίσω απ’ τον ήλιο" με κλασικό ρεπερτόριο, ο Διοικητής της Χωροφυλακής την τελευταία ευκαιρία προαγωγής του, καθώς και τη "διαιώνιση του είδους του", τα μέλη της τοπικής "καλής κοινωνίας" -έκαστος κατά μόνας- ότι δεν έχει χάσει το τραίνο της ζωής, μια γυναίκα, που ο γιος της έχει βγει στην παρανομία ως αντιφρονών, την μετά θάνατον ζωή, ο "λεφτάς" της περιοχής να βρει κάτι άξιο λόγου να ξοδέψει τα λεφτά του, ένας ξενόφερτος επιστήμων να πιστέψει σε κάτι, οι κάτοικοι μια καλύτερη μοίρα. Το αενάως παιδί δεν ονειρεύεται. Ξέρει.

Συντελεστές:
Διασκευή: Έλσα Ανδριανού
Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης
Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Νίκα

Παίζουν: Δημήτρης Ήμελλος, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Κατερίνα Μισιχρόνη, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Νίκος Αλεξίου, Βαγγέλης Ψωμάς, Ερατώ Πίσση, Παναγιώτης Κατσώλης, Ερρίκος Μηλιάρης

Ανακοίνωση: Η παράσταση δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019.

Εορταστικό πρόγραμμα:
25/12, στις 20:30
26/12, στις 20:30
27/12, στις 20:30
28/12, στις 20:30
1/1, στις 20:30
2/1, στις 20:30
3/1, στις 20:30
4/1, στις 20:30

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Προπώληση από 15€ έως 23€

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020