Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

0.0
Περιγραφή


Tο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά παρουσιάζει έναν νέο μόνιμο εκθεσιακό χώρο από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 στην καρδιά της Αθήνας.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν μια σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού μέσα από την έκθεση "Οι Hi-Tech Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων", η οποία περιλαμβάνει 100 περίπου επιλεγμένα εκθέματα, από το ρομπότ-υπηρέτρια και τον "κινηματογράφο" του Φίλωνος μέχρι το αυτοκίνητο-κουκλοθέατρο του Ήρωνος, κι από το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι το Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Το όραμα του Μουσείου είναι να προβάλλει το τεχνολογικό θαύμα της αρχαιότητας.

Η ρομποτική και η υπολογιστική, η ατμοκίνηση και η αεριοπροώθηση, η αυτοκίνηση και η αυτόματη πλοήγηση, οι αυτοματισμοί και ο προγραμματισμός, οι τηλεπικοινωνίες και η κρυπτογράφηση, η γεωδαισία και η χαρτογράφηση, η αξιοποίηση της υδραυλικής και της αιολικής ενέργειας, η εφαρμογή της ιμαντοκίνησης, της οδοντοκίνησης και της αλυσοκίνησης και πολλές άλλες επιστήμες και τεχνικές επινοήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα.

Χειμερινό ωράριο: Καθημερινά & Σαβ/κο 09:00-17:00
Θερινό ωράριο: Καθημερινά & Σαβ/κο 10:00-18:00

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΑΘΗΝΑ
Καθημερινά 10:00 - 18:00

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 5€, ελεύθερη περιήγηση στην έκθεση (το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου είναι στη διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες στις θεματικές της έκθεσης)

Προγραμματισμένη διαδραστική ξενάγηση: 10€/ άτομο (Η διάρκεια της ξενάγησης είναι 1 ώρα. Απαιτείται προκράτηση τουλάχιστον μία ημέρα νωρίτερα. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4 άτομα – στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου)

Μειωμένο εισιτήριο*: 3,5 € για παιδιά & νέους 6-17 ετών, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, πολύτεκνους, συνταξιούχους, ανέργους – ελεύθερη περιήγηση στην έκθεση (το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου είναι στη διάθεσή σας για την επίδειξη επιλεγμένων εκθεμάτων)
*Με επίδειξη ειδικής ταυτότητας 

Σε περίπτωση οργανωμένης ξενάγησης ομάδας επισκεπτών που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, ισχύει το αντίτιμο εισιτηρίου γενικής εισόδου.

Οικογενειακό εισιτήριο*:
12€ (τριών ατόμων – μέγιστος αριθμός ενηλίκων: 2 άτομα)
14€ (τεσσάρων ατόμων – μέγιστος αριθμός ενηλίκων: 2 άτομα)

Είσοδος ελεύθερη*:
Συνοδοί σχολικών & οργανωμένων ομάδων, παιδιά έως 5 ετών (συνοδευόμενα από ενηλίκους), μέλη ICOM, ΑμεΑ, στρατευμένοι, ξεναγοί, δημοσιογράφοι – ελεύθερη περιήγηση στην έκθεση (το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου είναι στη διάθεσή σας για την επίδειξη επιλεγμένων εκθεμάτων)
* Με επίδειξη ταυτότητας 

Αγορά εισιτηρίου.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021