Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Νίκος Κυριακόπουλος έκθεση "The Drawing Project - Works On Paper - Complete Series"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Νίκος Κυριακόπουλος έκθεση "The Drawing Project - Works On Paper - Complete Series"

0.0
Περιγραφή
Στον χώρο τέχνης "16 Φωκίωνος Νέγρη" παρουσιάζεται η ατομική έκθεση "The Drawing Project - Works On Paper - Complete Series" του ζωγράφου Νίκου Κυριακόπουλου.

Τετρακόσια περίπου έργα, συγκομιδή της εργασίας του καλλιτέχνη τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζονται υπό την μορφή μιας εγκατάστασης που προσομοιάζει σε ένα γιγάντιο τετράδιο σχεδίων. Κοινός άξονας των εκτιθέμενων έργων είναι το σχέδιο ως αυτοτελές μέσο έκφρασης. Ο Κυριακόπουλος συνειδητά επιλέγει τα πλέον απλά υλικά, μολύβια, μελάνια, λαδοπαστέλ και την επιφάνεια του χαρτιού, προτείνοντας ζωγραφικές εικόνες λιτές και απέριττες, μένοντας μακριά από κάθε καλολογική επίδειξη. Ο κόσμος του, χαοτικός, οργιώδης, ερωτικός και σκανταλιάρικος μα πρωτίστως βαθιά ανθρώπινος. Στο έργο του συνυπάρχουν μεγάλοι ζωγράφοι από την Ιστορία της Τέχνης με κυρίαρχη φιγούρα αυτή του Lautrec, ζευγάρια που ερωτοτροπούν, conquistadors, Κένταυροι, λουόμενοι, θαμώνες των Αμερικανικών dive bars, ο Δον Κιχώτης.

Ο Ιστορικός Τέχνης Γιώργος Μυλωνάς, μεταξύ άλλων, σημειώνει για το έργο του:
"Οι φιγούρες του Νίκου Κυριακόπουλου έχουν μια ζωντάνια, μια αμεσότητα αίσθησης, διατηρούν μια συγκίνηση από τον άνθρωπο που είναι και ο θεματογραφικός πυρήνας της έκθεσης. Ειδικά στα έργα που απεικονίζεται ο ζωγράφος μπροστά στο μοντέλο, μεταγράφει το δικό του ψυχικό κλίμα· ένα κλείσιμο του ματιού στην ιστορία της τέχνης, όπου ο δημιουργός και το αντικείμενο του πόθου, μπολιάζονται με μια βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση η οποία μπορεί να συγκριθεί με το ερωτικό πάθος. Ο κόσμος του Ν.Κ. είναι ένας κόσμος πραγματικός, ακόμη κι όταν πηγαίνει πίσω στο χρόνο, σάρκινος..."

Διοργάνωση: Νίκος Κυριακόπουλος
Επιμέλεια: Pencil Squad Studio

Εγκαίνια: Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, 18:00-21:00

Κλειστά 24/12, 25/12 και 26/12.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (8)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2023
art&life logo