Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Νίκος Νεζτεκίδης έκθεση ζωγραφικής "Ημερολόγια 2015-2019"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Νίκος Νεζτεκίδης έκθεση ζωγραφικής "Ημερολόγια 2015-2019"

0.0
Περιγραφή
Σαν μέσα από το κέρας της αφθονίας φαίνεται να ξεχειλίζουν οι κάθε λογής μορφές που συνθέτουν τα έργα της έκθεσης του Νίκου Νεζτεκίδη, Ημερολόγια 2015-2019. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, ο καλλιτέχνης ζωγράφιζε σε μικρά μπλοκ αποτυπώνοντας αυθόρμητα τις ποικίλες καταστάσεις του νου του.

Αυτή η απεικόνιση του εσωπραγματικού παράγεται από τη χρήση μιας ελάχιστα εξερευνημένης τεχνικής που υιοθετεί ο καλλιτέχνης, την αυτόματη ζωγραφική. Ψυχικός αυτοματισμός στην τέχνη είναι η αποτύπωση της συνειρμικής ροής της σκέψης με όσο το δυνατόν λιγότερη συνειδητή παρέμβαση. 

Οι Σουρεαλιστές, που έψαχναν να βρουν τους τόπους συνάντησης του ονείρου και της πραγματικότητας, θεωρούσαν τη συγκεκριμένη τεχνική ως τον πιο αγνό τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης, ελεύθερο από ψυχαναγκασμούς και υποδείξεις της κοινωνίας. Αδιαμφισβήτητα ο αυτοματισμός δίνει βήμα στο τυχαίο και στο αυθόρμητο, χρειάζεται όμως και το έμπειρο χέρι του καλλιτέχνη να τον φτάσει στα όριά του, μιας και εύκολα μπορεί αυτός ο τρόπος να οδηγήσει στην ασυναρτησία. [...]

Εγκαίνια: Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 στις 19:00.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020