Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Οι δωρεάν δράσεις Ιουνίου στο Athens Book Space

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Οι δωρεάν δράσεις Ιουνίου στο Athens Book Space

0.0
Περιγραφή
Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Ιούνιο στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων.

• "Με ποδηλατάκι γοργό γοργό κινούμαι στη γειτονιά και την ωφελώ!"
Μάνος Χαραλαμπάκης, εικονογράφηση: Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
Σάββατο 1η Ιουνίου, 12:00-14:00

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου για παιδιά από 4 έως 8 ετών. Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, παρουσιάζεται το παιδικό βιβλίο του συγγραφέα και δημοσιογράφου της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" Μάνου Χαραλαμπάκη, "Με ποδηλατάκι γοργό γοργό κινούμαι στη γειτονιά και την ωφελώ".
Ο συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο του και θα συζητήσει με τα παιδιά, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου αστικών ποδηλατών Αττικής "ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα", Παναγιώτης Πιτσιλός, θα τους εξηγήσει τα οφέλη του ποδηλάτου. Εικαστικές δράσεις και δωράκια για τα παιδιά με πρωταγωνιστή το ποδήλατο.

*Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης στο τηλ 6974802645 (Τρίτη έως Παρασκευή 11:00-19:00 & Σαββατοκύριακο 10:00-15:00)

• Παρουσίαση της ηλεκτρονικής έκδοσης "Νίκος Ε. Καστανάκης: Γελοιογραφώντας την πολιτική, 1922-1930"
Δευτέρα 3 Ιουνίου, 19:30
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία θα παρουσιάσει την ηλεκτρονική έκδοση "Νίκος Ε. Καστανάκης: Γελοιογραφώντας την πολιτική, 1922-1930" σε επιστημονική επιμέλεια του Δημήτρη Παυλόπουλου.

Η ηλεκτρονική έκδοση Νίκος Ε. Καστανάκης: Γελοιογραφώντας την πολιτική, 1922-1930 (επιστημονική επιμέλεια: Δημήτρης Παυλόπουλος, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Πανεπιστήμιο Αθηνών) αναδεικνύει το έργο του ως πολιτικού γελοιογράφου αθηναϊκών εφημερίδων τη δεκαετία του 1920. Ο Νίκος Ε. Καστανάκης (1896-1961) είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αλλά αγνοημένους Έλληνες σκιτσογράφους, ζωγράφους και γελοιογράφους του 20ού αιώνα. Βασισμένη σε πολύχρονη έρευνα στα σώματα των εφημερίδων, η έκδοση αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο και ταυτόχρονα απολαυστικό εργαλείο τόσο για τον γελοιογράφο, όσο και για την πυκνή ελληνική πολιτική ιστορία του Μεσοπολέμου.

Στο πάνελ ομιλητών συμμετέχουν οι: Δημήτρης Παυλόπουλος, καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σπυρίδων Γ. Πλουμίδης, καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βασίλης Παπαγεωργίου, γελοιογράφος-ζωγράφος, Άννα Καραπάνου, Τμήμα Εκδόσεων, Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

• Διαδραστική παρουσίαση του παιδικού βιβλίου "Μπιζζζζ…"
Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη, εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη, εκδόσεις Ίκαρος.
Σάββατο 8 Ιουνίου, 11:00-12:30 (στον εξωτερικό χώρο του Athens Book Space)

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, οι εκδόσεις Ίκαρος και το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων  προσκαλούν to κοινό στη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη, σε εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη. Παιδιά από 5 ετών θα γνωρίσουν τους δημιουργούς από κοντά σε μια παιχνιδιάρικη βιβλιοπαρουσίαση γεμάτη θεατρική αφήγηση, παιχνίδια, ζωγραφιές, μικρές κατασκευές και…ακατάπαυστα, αδιάκοπα και ατέλειωτα ΜΠΙιιιιΖΖΖΖ!

Είναι βιβλίο με ήρωα έναν μικρό μπάμπουρα που εισβάλει στο μάθημα γεωγραφίας σε μια τάξη και γίνεται αφορμή να μιλήσει στα παιδιά για τη διαφορετικότητα, τον σεβασμό, προσφέροντας ένα πολύτιμο εργαλείο σε παιδιά, εκπαιδευτικούς γονείς για τη συναισθηματική αντίληψή μας απέναντι στο διαφορετικό, φωτίζοντας τη μοναδικότητα όλων μας.

*Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης στο τηλ 6974802645 (Τρίτη έως Παρασκευή 11:00-19:00 & Σαββατοκύριακο 10:00-15:00)

• "Όταν η τέχνη ενοχλεί"
Δευτέρα 17 & Κυριακή 18 Ιουνίου, 19:30
Διήμερο εκδηλώσεων της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 50 χρόνων Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις που θα φέρνουν το ζήτημα της ελευθερίας καλλιτεχνικής έκφρασης στο σήμερα, αγγίζοντας φαινόμενα όπως η κουλτούρα της ακύρωσης και ο ηθικός πανικός. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

• Παρουσίαση βιβλίου "Κρίση, κομματικό σύστημα, Αριστερά. Κριτικά σημειώματα" του Κώστα Ελευθερίου
Εκδόσεις Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ
Πέμπτη 20 Ιουνίου, 19:00

Η περίοδος της κρίσης αποτέλεσε μια συνθήκη που δοκίμασε τη σχέση κράτους και κοινωνίας, αμφισβητώντας τη διάταξη του κομματικού ανταγωνισμού που ως εκείνη τη στιγμή γινόταν αντιληπτή μέσα από τη λογική του συστήματος του "δικομματισμού". Η κρίση οδήγησε στο αντιμνημονιακό κίνημα, στον "εκλογικό σεισμό" του 2012 και τη διάβρωση του δικομματισμού, ακολούθως στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τη διαχείριση ενός μνημονιακού προγράμματος και ολοκληρώθηκε με την επανάκαμψη του ενός πόλου τού προ της κρίσης δικομματισμού, ο οποίος, μετά τις εκλογές του 2023, εμφανίζει χαρακτηριστικά κυρίαρχου κόμματος.

Τα σαράντα άρθρα και συνεντεύξεις που συγκεντρώνονται στον παρόντα τόμο επιχειρούν να υπηρετήσουν την ιδέα μιας κριτικής πολιτικής επιστήμης, έχοντας ως βάση αναφοράς τη βαθιά και πολυεπίπεδη κρίση που επικράτησε στην Ελλάδα, η οποία έχει ξεκάθαρες απολήξεις και στη σημερινή περίοδο. Είναι κείμενα γραμμένα από το 2011 έως το 2023 που είχαν ως σκοπό αφενός την ανάλυση γεγονότων και φαινομένων συνδεδεμένων με την πολιτική συγκυρία και αφετέρου κοινωνικοπολιτικών τάσεων με έναν περισσότερο μακροπρόθεσμο ορίζοντα και επιπτώσεις. 

• Παρουσίαση βιβλίου "ΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΣΤΑΣΙΣ ΥΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ" του Δημήτρη Βαρδουλάκη
Μετάφραση: Γιώργος Καράμπελας, Εκδόσεις Νήσος
Τετάρτη 26 Ιουνίου, 19:00

Στην εκδήλωση μιλούν οι: Αθηνά Αθανασίου, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γεράσιμος Κακολύρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ. Συντονίζει ο Στέφανος Ρέγκας, Διδάκτορας Φιλοσοφίας

• Παρουσίαση συλλογής ποιημάτων της Σόνιας Ζαχαράτου "ΤΟ ΧΑΟΣ ΕΙΠΕ"
Εκδόσεις Συρτάρι
Πέμπτη 27 Ιουνίου, 19:30
Στην παρουσίαση συμμετέχουν οι: Άννα Γρίβα, φιλόλογος, ποιήτρια, Γιάννης Πανούσης, ομότιμος καθηγητής, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Θράκης, Γιώργος Βουζουλίδης, ερευνητής ανθρώπινων συστημάτων. Ποιήματα θα διαβάσει η Σοφία Φιλιππίδου, ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας. Μουσική σύμπραξη: ντουέτο Anima, Αναστασία Δουλφή, τραγούδι, Ανδρέας Στεργίου, κιθάρα.Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (9)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo