Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Ομαδική έκθεση "ΚΟΥΡΑΣΑΝΙ"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
κεραμικά (Εκθέσεις)

Ομαδική έκθεση "ΚΟΥΡΑΣΑΝΙ"

0.0
Περιγραφή
Η Greek Ceramix Contemporary εγκαινιάζει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:00 στο MON COIN Studio στο Μοναστηράκι, την έκθεση σύγχρονης κεραμικής με τίτλο "ΚΟΥΡΑΣΑΝΙ" των καλλιτέχνιδων Αριάδνης Στροφύλλα και Beatrice Guilleman. Η έκθεση που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 4ης καλλιτεχνικης διαμονής σύγχρονης κεραμικής τέχνης 2022, που συνδιοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Σχολής Καλών Τεχνών και της Γαλλικής Προξενικής Αρχής Ρόδου.

Οι δύο καλλιτέχνιδες συμμετείχαν στην ερευνητική διαμονή με στόχο να εξερευνήσουν σημεία συνάντησης της τέχνης τους με τον τόπο και να φέρουν πιο κοντά την παραδοσιακή κεραμική της Ρόδου με τη σύγχρονη κεραμική τέχνη. Έχοντας μελετήσει το ροδιακό τοπίο, την ιστορία, τη φύση και την αρχιτεκτονική του νησιού, παρουσιάζουν έργα εμπνευσμένα από τις ιστορίες των Ιπποτών, τα σκαλιστά αναρριχώμενα φυτά των τειχών του κάστρου, τα αρχαία μαρμάρινα γλυπτά με μορφές ζώων και τα παραδοσιακά μωσαϊκά των κτιρίων, που δημιούργησαν με τοπικές παραδοσιακές τεχνικές αλλά και σύγχρονες τεχνικές πειραματισμού, φέρνοντας τα αντικείμενα του παρελθόντος πιο κοντά στο "τώρα".

Η έκθεση φιλοξενείται στο Mon Coin Studio στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να "συστήσει" στο κοινό περιοχές της Ελλάδας με έντονη κεραμική δραστηριότητα και να προσελκύσει νέους ανθρώπους στο παραδοσιακό επάγγελμα της κεραμικής.

Εγκαίνια: Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:00

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (7)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2023
art&life logo