Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Περιοδική έκθεση "Βρυσάκι: η αναβίωση μιας γειτονιάςμέσα από τα Αρχεία της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα"

Δωρεάν εκθέσεις

Περιοδική έκθεση "Βρυσάκι: η αναβίωση μιας γειτονιάςμέσα από τα Αρχεία της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα"

0.0
Περιγραφή
Η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών και οι Ανασκαφές της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών, διοργανώνουν την περιοδική έκθεση με τίτλο "Βρυσάκι: Η Αναβίωση μιας Γειτονιάς μέσα από τα Αρχεία της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα" σε επιμέλεια της Sylvie Dumont.

Ένα μεγάλο τμήμα της γειτονιάς αυτής, εκεί όπου σήμερα δεσπόζει ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Αγοράς, απαλλοτριώθηκε για την πραγματοποίηση ανασκαφών, με στόχο την αποκάλυψη της Αγοράς των Αθηνών, του πολιτικού κέντρου της πρώτης δημοκρατίας του κόσμου και εμπορικής αγοράς της αρχαίας πόλης.

Η έκθεση, σχεδιασμένη σκηνογραφικά από την ομάδα της Μικρής Άρκτου (Βιβή Γερολυμάτου και Ανδρέα Γεωργιάδη) αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο των συλλογών αρχειακών τεκμηρίων στη γνώση μας για την "Παλαιά Αθήνα" γενικά και ειδικότερα για τη συνοικία που ονομαζόταν.

To Βρυσάκι και η ιστορία του αναβιώνει μέσα από έξι θεματικές ενότητες πριν και μετά τις ανασκαφές της Αμερικανικής Σχολής το 1931, από την Οθωμανική περίοδο έως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Παρουσιάζεται η μορφή και η αρχιτεκτονική των κτηρίων της, οι δρόμοι, οι πλατείες, οι γέφυρες, οι εκκλησίες, σκηνές της καθημερινής ζωής, οι εγκαταστάσεις των προσφύγων και οι αρχαιολογικές ανασκαφές. Τα εκθέματα θα είναι αρχιτεκτονικά στοιχεία των σπιτιών που κατεδαφίστηκαν, αρχαιολογικά ευρήματα από τις ανασκαφές, αντικείμενα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων, κάποια εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν και για την αποθήκευση των αρχαιοτήτων (όπως κουτιά παπουτσιών, τσιγάρων, ντενεκέδες) και θα πλαισιώνονται από οπτικοακουστικό υλικό.

Χώρος: Εκθεσιακός χώρος της Σχολής, Πτέρυγα Ιωάννη Μακρυγιάννη.

Εγκαίνια: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Προγραμματίζονται παράλληλες εκδηλώσεις, διαλέξεις κ.ά.

Ομαδικές ξεναγήσεις:
Για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, θα πραγματοποιούνται ομαδικές ξεναγήσεις κάθε Πέμπτη στις 18.30 και κάθε Κυριακή στις 12.00

Μειωμένο Ωράριο: 5 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (3)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη 12:00 - 18:00
Πέμπτη 12:00 - 20:00
Παρασκευή 12:00 - 18:00
Σάββατο 12:00 - 18:00
Κυριακή 12:00 - 18:00

19 Ιουνίου 2024 - 17 Νοεμβρίου 2024

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo