Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Παιδί

"Planet Physics"

Παιδιά Δημοτικού (6 έως και 12 ετών), Έφηβοι (13 έως και 17 ετών)

"Planet Physics"

0.0
Περιγραφή
Η εκδήλωση είτε έχει ακυρωθεί, είτε αναβληθεί, λόγω κορωνοϊού.Το Planet Physics, η διαδραστική και επιμορφωτική έκθεση Φυσικής, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον "μαγικό" κόσμο των Φυσικών Επιστημών. 30 εκθέματα εξοικειώνουν τα παιδιά με τις Φυσικές Επιστήμες μέσα από διασκεδαστικά και πρωτότυπα πειράματα.

Θα πειραματιστούμε με το σιδηρομαγνητικό υγρό, θα δημιουργήσουμε το δικό μας σεισμό και το δικό μας κύμα Tsunami, θα μελετήσουμε την επίδραση της φυγόκεντρου δύναμης, θα δημιουργήσουμε μια γιγάντια δίνη νερού, θα μάθουμε τα πάντα για την ανάκλαση και σύνθεση του φωτός, το ντεσιμπελόμετρο, θα φωτίσουμε το δικό μας φωτόσπαθο, θα ανακαλύψουμε τη γιγάντια μπάλα Plasma, θα εξερευνήσουμε τα εντυπωσιακά ολογράμματα και τους καθρέφτες άπειρου βάθους και άλλα πολλά. 

Σκοπός της έκθεσης είναι να καλλιεργήσει στους μικρούς επισκέπτες το ενδιαφέρον για τα φυσικά φαινόμενα και τους νόμους που διέπουν τον κόσμο, επιστρατεύοντας μια σειρά από διαδραστικά εκθέματα. 

Τέλος, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπου θα διεξάγονται πειράματα, κατάλληλα σχεδιασμένα από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό. 

Τα διαδραστικά εκθέματα της έκθεσης παρουσιάζουν έννοιες και φαινόμενα από τα παρακάτω επιστημονικά πεδία:
• Ηλεκτρομαγνητισμός
• Μαθηματικά
• Μηχανική
• Μηχανική των Ρευστών
• Οπτική - Οπτική αντίληψη 

Η έκθεση λειτουργεί τις Παρασκευές με σχολικές επισκέψεις και τις Κυριακές με ελεύθερους επισκέπτες ως εξής: Στους εκθεσιακούς χώρους με πληρότητα 1 άτομο ανά 20 τ.μ..

Δείτε που παίζεται (1)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: 1,5μ
ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ
Φωτογραφίες & Βίντεο (8)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΑΘΗΝΑ
Κυριακή 11:00 - 15:00

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 5€
Πληροφορίες – κρατήσεις: Τ. 212 254 0000 & http://viva.gr   

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021