Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Σεμινάριο "Κοινωνικού αυτοσχεδιασμού" με το Γιώργο Τσαγκαράκη

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Σεμινάριο "Κοινωνικού αυτοσχεδιασμού" με το Γιώργο Τσαγκαράκη

0.0
Περιγραφή
Ο αυτοσχεδιασμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής εξέλιξης. Το ζητούμενο είναι, πότε αυτός συναντιέται με τον αυτοσχεδιασμό στο θέατρο και πώς αυτή η σύγκλιση επηρεάζει τον τελευταίο αλλά και τους συμμετέχοντες σε αυτόν.

Στο σεμινάριο "Κοινωνικού αυτοσχεδιασμού", χρησιμοποιώντας την τέχνη του θεάτρου ως μέσο διανόησης και το θεατρικό αυτοσχεδιασμό ως όχημα εξερεύνησης, θα εξηγήσουμε τη δυναμική της εποχής μας, τις νομοτέλειες, τις αντιφάσεις αλλά και τις αδυσώπητες αντιθέσεις του κόσμου που αποτελούν και την κινητήρια δύναμη της ιστορίας.

Ορισμός, σκοπός και διαδικασία σεμιναρίου:
Χρησιμοποιώντας τον όρο "κοινωνικός αυτοσχεδιασμός" προσπαθούμε να περιγράψουμε τη δυναμική διαδικασία ενός εξελισσόμενου θεατρικού αυτοσχεδιασμού με δοσμένο κοινωνικό περιεχόμενο. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δούμε πώς μπορεί μια "τυχαία" ομάδα ανθρώπων να παρουσιάσει, υπό τη μορφή πρωτότυπης παράστασης εν είδει Θεάτρου-Ντοκουμέντου, τις απόψεις της πάνω σ’ ένα ορισμένο απ’ την ίδια κοινωνικό θέμα, οι οποίες βέβαια και θα αποτελούν την κεντρική ιδέα της παράστασης, και ειδικότερα το πώς γίνεται ο ηθοποιός να καταθέτει την άποψή του στη σκηνή χωρίς να υποδαυλίζει το θεατρικό αποτέλεσμα.

Μέλος αυτής της ομάδας μπορεί να είναι οποιοσδήποτε (ηθοποιός ή μη) που αγαπάει το θέατρο, που εμπνέεται απ’ το μοναδικό τρόπο που αυτό αλληλεπιδρά με την κοινωνία.

Διαδικασία:
Αφού η ομάδα επιλέξει το θέμα με το όποιο θα ασχοληθεί, στη συνεχεία μέσα από κοινωνική ερευνά και θεματικούς αυτοσχεδιασμούς:
• Ορίζει τις ετερόκλητες δρούσες κοινωνικές ομάδες στη δεδομένη περίπτωση, με βάση τα συγκρουόμενα κίνητρα τους
• Μετέπειτα το κάθε μέλος της ομάδας διαμορφώνει ένα θεατρικό χαρακτήρα εστιάζοντας στις συνθήκες, τα κίνητρα, τις αντιφάσεις και τις συγκρούσεις του με τους υπόλοιπους χαρακτήρες
• Ενώ παράλληλα όλα τα μέλη της ομάδας προτείνουν διαρκώς σχετικά κείμενα.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Κόστος σεμιναρίου: 50€ / μήνα 

Δηλώσεις συμμετοχής στο: [email protected] (Όνομα & Τηλέφωνο)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020