Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Θεματικές ξεναγήσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ημερομηνίες
Κατηγορίες
Ξεναγήσεις (Εκθέσεις)

Θεματικές ξεναγήσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

0.0
Περιγραφή
Η εκδήλωση είτε έχει ακυρωθεί, είτε αναβληθεί, λόγω κορωνοϊού.Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης εγκαινιάζει δύο νέες θεματικές ξεναγήσεις.

"Το Αίνιγμα της Κέρου: Μύθος ή πραγματικότητα"
Η Κέρος είναι σήμερα ένα άγονο, ακατοίκητο νησί ανάμεσα στην Αμοργό και τα Κουφονήσια, στις Νοτιοανατολικές Κυκλάδες. Κατά τη διάρκεια της 3ης χιλιετίας όμως, αποτελούσε το σπουδαιότερο ίσως κέντρο του Αιγαίου πελάγους, μέσα σε ένα τεράστιο δίκτυο επικοινωνίας και πολλαπλών δραστηριοτήτων. Στο δυτικό άκρο του νησιού, το οποίο ήταν ενωμένο με τη γειτονική νησίδα Δασκαλιό, έχει βρεθεί πολύ μεγάλος αριθμός σπασμένων μαρμάρινων ειδωλίων και αγγείων, αλλά και πήλινων σκευών της 3ης χιλιετίας π.Χ. Η μελέτη του αινιγματικού συνόλου έδειξε ότι τα κομμάτια αυτά δεν συνανήκουν και ότι ο κατακερματισμός τους έγινε σκόπιμα στην αρχαιότητα. Μεγάλο μέρος του περίφημου αυτού "Θησαυρού" στεγάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει 5.000 χρόνια πίσω και να μάθει για το τελετουργικό της εναπόθεσης των σπασμένων ειδωλίων στο αρχαιότερο ναυτικό ιερό του κόσμου. Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου συνομιλούν με τους επισκέπτες για τη σημασία του μυστηριώδους συνόλου, τον ρόλο του συμπλέγματος Κέρος – Δασκαλιό κατά την 3η χιλιετία και τις κυκλαδικές κοινωνίες της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού.

Κάθε Κυριακή 12.30 (ελληνικά). Διάρκεια 50΄- 60΄
Κάθε Παρασκευή 13.00 (αγγλικά). Διάρκεια 45΄
Eίσοδος και συμμετοχή στην ξενάγηση: 15€, Μειωμένο: 10€

"Κρασί: Το δώρο του θεού Διονύσου" 
Το κρασί θεωρείται βασικός φορέας και δείκτης πολιτισμού, αφού προσφέρει απόλαυση, αναψυχή, συλλογική ταυτότητα ή πολιτικό κύρος. Αποτέλεσε ισχυρό όπλο στα χέρια εκείνων που όριζαν την παραγωγή και τη διακίνηση του. Οι ρίζες της αμπελουργίας εντοπίζονται στην αγροτική επανάσταση της Νεολιθικής Εποχής (5.000 π.Χ.), ενώ κατά τον 5ο και 4ο αιώνα π.Χ. ο θεσμός του Συμποσίου στάθηκε το σπουδαιότερο μέσο κοινωνικοποίησης. Αγγεία υψηλής τέχνης και αισθητικής δημιουργήθηκαν για το πολύτιμο δώρο του θεού Διονύσου. Στη διάρκεια της ξενάγησης, ο επισκέπτης θα γνωρίσει την πορεία του οίνου ανά τους αιώνες, την μακρόχρονη ιστορία της αμπελουργίας, την εξέλιξη της στον ελλαδικό χώρο από την εποχή του Χαλκού έως την κλασική αρχαιότητα και τον καθοριστικό ρόλο του σε θρησκευτικά και τελετουργικά δρώμενα.

Κάθε Σάββατο 12.30 (ελληνικά). Διάρκεια 50΄-60΄
Κάθε Τετάρτη 13.00 (αγγλικά). Διάρκεια 45΄
Eίσοδος και συμμετοχή στην ξενάγηση: 15€, Μειωμένο: 10€

Ξεναγήσεις στα Highlights των Μονίμων Συλλογών
Εξερευνήστε μια από τις πιο πλήρεις ιδιωτικές συλλογές της Πρώιμης Κυκλαδικής Τέχνης παγκοσμίως.
Ανακαλύψτε αιώνες ιστορίας μέσα από τη συλλογή της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα από τη 2η χιλιετία π.Χ. έως τον 4ο αιώνα μ.Χ.  

Κάθε Πέμπτη, 13:00 (αγγλικά). Διάρκεια 45'
Είσοδος και συμμετοχή στην ξενάγηση: 10€

Ανακοίνωση: 
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού, όλες οι ξεναγήσεις ακυρώνονται μέχρι νεωτέρας.

Δείτε που παίζεται (1)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (3)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη 13:00
Πέμπτη 13:00
Παρασκευή 13:00
Σάββατο 12:30
Κυριακή 12:30

Εισιτήρια

Eίσοδος και συμμετοχή στην ξενάγηση: 15€, Μειωμένο: 10€

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021