Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
(C)ART&LIFE 2020
A
Παιδί

Καλοκαίρι 2024 για παιδιά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Καλοκαίρι 2024 για παιδιά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

0.0
Περιγραφή
• Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι με μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά και ενήλικες. 

Ξεκινώντας από τον Ιούνιο, τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα "Χάνδακας, πόλη οχυρωμένη και ανοχύρωτη" και "Να ‘μουν γάργαρο νερό" αντίστοιχα, για μεικτές ομάδες ενηλίκων και παιδιών. Τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ "Τέχνη καθ’ οδόν".

Ο Ιούλιος φέρνει δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά. Από τη Δευτέρα 1 ως την Τετάρτη 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το ηχητικό διαδραστικό εργαστήριο, "Ταξιδεύοντας με τον ήχο στην ιστορία του Χάνδακα", με την Κωνσταντίνα Σταυροπούλου. Ενώ στη συνέχεια, από τη Δευτέρα 8 ως την Τετάρτη 10 Ιουλίου θα ακολουθήσει το διαθεματικό εργαστήριο, "Αυτό δεν είναι ένα εργαστήρι Ιστορίας", με τη Δέσποινα Κοκκίδου.

Χάνδακας, Πόλη Οχυρωμένη και Ανοχύρωτη
Δευτέρα 17 Ιουνίου | παιδιά που έχουν τελειώσει Δ΄ ως ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνάσιο, ενήλικες
Ώρα: 11:00 – 13:00
Με αφορμή την ενετική οχύρωση του Ηρακλείου κάνουμε ένα ταξίδι στο περιπετειώδες παρελθόν, συγκρίνοντας τη ζωή των κατοίκων της πόλης με σύγχρονα βιώματα των παιδιών. Μέσα από τα τεκμήρια του Μουσείου αλλά και την επιτόπια παρατήρηση, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις διαφορετικές πτυχές της ιστορίας της πόλης τους.

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν

Να' μουν γάργαρο νερό
Τρίτη 18 Ιουνίου | παιδιά που έχουν τελειώσει Νηπιαγωγείο και Α΄ ως Γ΄ Δημοτικού, ενήλικες
Ώρα: 11:00 – 13:00
Ξεκινώντας από τις κρήνες και τα πηγάδια θα κάνουμε έναν περίπατο στην ιστορία της ύδρευσης της πόλης. Θα γνωρίσουμε τον κύκλο του νερού, θα μάθουμε πώς έρχεται το νερό στην πόλη στο πέρασμα των χρόνων και θα ανακαλύψουμε τρόπους για ναπροστατεύουμε και να διαφυλάσσουμε τους υδάτινους πόρους.

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν

• Ταξιδεύοντας με τον ήχο στην ιστορία του Χάνδακα
Δευτέρα 1, Τρίτη 2, Τετάρτη 3 Ιουλίου | παιδιά που έχουν τελειώσει Δ΄ ως ΣΤ΄ Δημοτικού
Ώρα: 11:00 – 14:00
Έχουν οι ήχοι ηλικία; Yπάρχουν παλιοί και σύγχρονοι ήχοι; Άκουγαν πάντα οι κάτοικοι του Ηρακλείου τους ίδιους ήχους στην καθημερινότητά τους; Τι άκουγαν άραγε οι κάτοικοι την εποχή που χτίζονταν τα ενετικά τείχη και τι την περίοδο των Οθωμανών; Πώς μία ιστορική περίοδος και οι πολιτικές, θρησκευτικές και κοινωνικές αλλαγές που τη χαρακτηρίζουν μπορούν να επηρεάσουν το ακουστικό μας περιβάλλον; Με αφετηρία τις μόνιμες συλλογές του ΙΜΚ και τη χρήση μουσικής τεχνολογίας και ηχητικής διάδρασης, θα ταξιδέψουμε στην ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, από την ενετική Κάντια μέχρι την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Θα ανακαλύψουμε και θα ανασυνθέσουμε ηχοτοπία της πόλης από το μακρινό παρελθόν, συνδυάζοντας την ιστορία με τον ήχο, την κίνηση και τη ζωγραφική. Το ταξίδι στον ηχητικό χρόνο θα ολοκληρωθεί στο παρόν, όχι όμως στο πραγματικό και ρεαλιστικό παρόν, αλλά στο ηχητικό παρόν που θα ήθελαν τα ίδια τα παιδιά για την πόλη και την ιστορία της, μέσω της δημιουργίας μίας δικής τους ηχητικής σύνθεσης, ενός ιδανικού φανταστικού ηχοτοπίου.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση εργαστηρίου: Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, μουσικοπαιδαγωγός-soundartist
Κόστος συμμετοχής: 50€| Αδέρφια: 40€

• Αυτό δεν είναι ένα εργαστήρι ιστορίας
Δευτέρα 8, Τρίτη 9, Τετάρτη 10 Ιουλίου | παιδιά που έχουν τελειώσει A΄ ως Γ΄ Δημοτικού
Ώρα: 11:00 – 14:00
Στο εργαστήρι αυτό πραγματικές αλλά και φανταστικές ιστορίες θα ξεπηδήσουν άλλοτε από βιβλία κι άλλοτε από τα εκθέματα του Ιστορικού Μουσείου, για να μας παρακινήσουν να εξερευνήσουμε το ποτάμι της δική μας ιστορίας: Το όνομά μας, οι αλλαγές στο σώμα μας, οι γλώσσες μας, οι επιλογές μας, οι συνήθειές μας, οι άνθρωποι που θαυμάζουμε ,τα όνειρά μας. Αλήθεια, το δικό μας ποτάμι πότε ξεκίνησε να κυλά; Ποιοι παραπόταμοι το διαμόρφωσαν; Από που έχει περάσει ως τώρα; Τι άλλο θα θέλαμε να συναντήσει στην πορεία του; Σε ένα πλαίσιο Κριτικής Παιδαγωγικής προσεγγίζουμε διεπιστημονικά την ιστορία μας, αλλά και την δυνατότητά μας να την διαμορφώσουμε, τη δυνατότητα να χτίσουμε μια καλύτερη πραγματικότητα, μια φανταστικότητα.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση εργαστηρίου: Δέσποινα Κοκκίδου, εκπαιδευτικός
Κόστος συμμετοχής: 50€ | Αδέρφια: 40€

Συντονισμός καλοκαιρινών εργαστηρίων: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΙΜΚ

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Κάποιες δράσεις είναι δωρεάν άλλες όχι. Δείτε αναλυτικά παραπάνω.

Για τη συμμετοχή στις καλοκαιρινές δράσεις του ΙΜΚ είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Πληροφορίες | Δηλώσεις συμμετοχής: καθημερινά (Δε-Πα) 9:00-15:00 2810283219, εσωτ.101 www.historical-museum.gr 

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo