Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Διαδικτυακό αφιέρωμα "Κύκλος Beethoven-32 σονάτες για πιάνο"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Διαδικτυακό αφιέρωμα "Κύκλος Beethoven-32 σονάτες για πιάνο"

0.0
Περιγραφή
"Κύκλος Beethoven-32 σονάτες για πιάνο" ονομάζεται ο κύκλος των 13 διαδικτυακών ρεσιτάλ που ετοίμασε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ως αφιέρωμα για τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου συνθέτη Ludwig Van Beethoven (1770-1827).

Οι συναυλίες θα μεταδίδονται καθημερινά έως το Σάββατο 03 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα, από το κανάλι του Οργανισμού στο Youtube, με την πρώτη να μεταδίδεται ανήμερα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Η συμπαραγωγή μαγνητοσκοπήθηκε εξ ολοκλήρου στους χώρους του Ο.Μ.Μ.Θ. και χρησιμοποιήθηκε πιάνο Steinway. Μέρος της χρηματοδότησης προέρχεται από την Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο της ερευνητικής του πολιτικής. Επιστημονικά υπεύθυνος και συντονιστής του έργου ανέλαβε ο πιανίστας και καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ, Ούβε Μάτσκε.

Είναι ένα καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό έργο ιδιαίτερου συμβολισμού στον απόηχο της πανδημίας, με τη συμμετοχή 26 νέων καλλιτεχνών φοιτητών της ειδίκευσης πιάνου, καθώς και του καλλιτεχνικού αντικειμένου του Τμήματος Μ.Ε.Τ. των τάξεων του καθηγητή Ούβε Μάτσκε, του αναπληρωτή καθηγητή Ιγκόρ Πέτριν και των διδασκόντων Παρασκευή. Γιαμοπούλου και Χριστίνα Σιδηροπούλου.

Το μουσικό επετειακό αφιέρωμα για το έτος Μπετόβεν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2020 αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Τώρα, σχεδιάστηκε και εγκρίθηκε εκ νέου από τους συνεργαζόμενους φορείς. Όσον αφορά τους φοιτητές και τους διδάσκοντες, διαχειρίστηκαν τις συναυλίες ως μια καλλιτεχνική και παιδαγωγική πρόκληση, η οποία αντανακλά τον αυξημένο ρόλο και το υψηλό επίπεδο της πανεπιστημιακής μουσικής εκπαίδευσης που συντελείται στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021