Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Ομαδική έκθεση "Oculi Inquisitivi: Ερευνητικές Ματιές στις Σκιές της Πόλης"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ομαδική έκθεση "Oculi Inquisitivi: Ερευνητικές Ματιές στις Σκιές της Πόλης"

0.0
Περιγραφή
24 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζoυν την έκθεση "Oculi Inquisitivi: Ερευνητικές Ματιές στις Σκιές της Πόλης στην Luminοus Eye Gallery σε συνεργασία με την ARTgrID και σε επιμέλεια Πάρη Καπράλου.

Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Ιουνίου, ώρες 19:00 - 22:00

Η έκθεση λαμβάνει χώρα σε φυσική μορφή στην Αθήνα 14 - 23 Ιουνίου 2024, αλλά θα είναι διαθέσιμη μετά το άνοιγμα της και διαδικτυακά, σε συνεργασία με την ARTgrID (https://artgrid.gr) για ένα μήνα.

Στο κείμενο τεκμηρίωσης σημειώνεται: "Στο φως της ημέρας και κάτω από το φλογερό ήλιο της Αρχαίας Αθήνας, ο φιλόσοφος Διογένης ο Κυνικός διέσχιζε τους δρόμους κρατώντας ένα φανάρι επαναλαμβάνοντας τη φράση "Άνθρωπον ζητώ" (αναζητώ έναν πραγματικό άνθρωπο), δηλαδή κάποιον που θα ενσάρκωνε τις αρετές και τις αξίες που η κοινωνία του φαίνεται να είχε ξεχάσει. Μερικούς αιώνες αργότερα ο Edgar Allan Poe στο διήγημα του "Ο άνθρωπος του πλήθους". τοποθετεί τον πρωταγωνιστή του να παρατηρεί την ασταμάτητη ροή του ανθρώπινου πλήθους, ανιχνεύοντας τις ενδόμυχες αγωνίες και τις κρυμμένες ιστορίες που κάθε περαστικός φέρει, προσθέτοντας στο αφήγημα του Διογένους ότι η πόλη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αναπνέει και αλληλεπιδρά με τα μυστικά των ανθρώπων της. Η φράση "Oculi Inquisitivi" που ανευρίσκεται σε συγγράμματα ανθρωπιστικών επιστημών προηγούμενων αιώνων αντηχεί επίκαιρη σήμερα, καθώς η αναζήτηση της αλήθειας και των αξιών δε πρέπει να περιορίζεται στην απλή επιφάνεια της κοινωνικής επαφής, αλλά να επεκτείνεται στην εμβάθυνση στην ψυχή του σύγχρονου ανθρώπου, ανιχνεύοντας τις αδυναμίες, τις φοβίες και τις ελπίδες του, στη καρδιά του σύγχρονου αστικού πλαισίου".

Συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Χρυσούλα Δεμάγκου, Xinbo Zhang, Μάγδα Δημούδη, Zoe Kyko, Χριστίνα Τσαντεκίδη, Δήμητρα Γκεζερλή, Mia Zhang, Κωνσταντίνος Χορταργιάς, Foti kllogjeri, Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου - storytailor, Γιάννης Σταμούλης, Ευαγγελή Καραγγέλη,
Ελένη Λαπαντζή, Ραλλού Βλάχου, Στεφανία Σταμκοπούλου, Διονυσία-Σοφία Μπουλούκου, Κατερίνα Αλεγιζάκη, Πάνος Τιμοθεάτος, Νικηφόρος Τσεκούρας, Όλγα Παπαδοπούλου, Πόπη Δαμασκηνού, Τίμος Λύτρας, Ria Adamou. Τιμητική συμμετοχή: Νεκτάριος Θεοδώρου.

Παράλληλη εκδήλωση:
Τη Κυριακή 23 Ιουνίου στις 19:00, τελευταία ημέρα της έκθεσης θα λάβει χώρα ξενάγηση με τον Επιμελητή της έκθεσης κ. Πάρη Καπράλο. Θα ακολουθήσει παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους του Νεκτάριου Θεοδώρου με τίτλο "Η ελπίδα σας προωθείται" και των συντελεστών της και δημόσια συζήτηση για θέματα ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού ως προς τους καλλιτέχνες με αναπηρία.


Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (6)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo