Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Παρουσίαση βιβλίου του Karsten Harries "Η Ηθική λειτουργία της Αρχιτεκτονικής"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Παρουσίαση βιβλίου του Karsten Harries "Η Ηθική λειτουργία της Αρχιτεκτονικής"

0.0
Περιγραφή
Την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Παπαζήση, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Karsten Harries, με τίτλο "Η Ηθική λειτουργία της Αρχιτεκτονικής", με επιστημονική επιμέλεια και ερμηνευτικό σημείωμα του Βασίλη Γκανιάτσα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
O Karsten Harries είναι o ομότιμος Howard H. Newman καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστήμιο του Yale και διακεκριμένος στοχαστής της φιλοσοφίας της τέχνης και της θεωρίας της αρχιτεκτονικής. Το μεγάλο του έργο (magnum opus) ’Η Ηθική Λειτουργία της Αρχιτεκτονικής’, που παρουσιάζεται εδώ για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα με πρόλογο του συγγραφέα για την ελληνική έκδοση και την πλήρη μέχρι τώρα εργογραφία του, αποτελεί την πληρέστερη ίσως προσέγγιση της αρχιτεκτονικής ως πολιτισμικής έκφρασης με σημαντική επίδραση στην έρευνα, τη θεωρία και τη φιλοσοφία των αρχιτεκτονικών έργων. Η πιο σημαντική συμβολή του αφορά στην κριτική της νεωτερικής αισθητικής και τη μεταστροφή του νοηματικού κέντρου της αρχιτεκτονικής στην ηθική της λειτουργία, μια ηθική οντολογία που αφορμάται από την Πλατωνική φιλοσοφία και την κριτική της νεωτερικότητας από τον Nietzsche και τον Μ. Ηeidegger

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo