Περιγραφή
Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Thessaloniki Food Festival αλλάζει. Με επίκεντρο την αειφορία των τοπικών προϊόντων, τις Food for life εφαρμογές που ακολουθούν οι παραγωγοί, το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα για το περιβάλλον και την κυκλική οικονομία, το Τμήμα Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης επιχειρεί να φέρει κοντά τη βιώσιμη τοπική παραγωγή με τους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες της πόλης.
Για μία ημέρα, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 το πρωί έως τις 8.00 το απόγευμα στο Φουαγιέ του Δημαρχείου, το κοινό θα έρθει σε επαφή με ποικιλία τοπικών και βιολογικών προϊόντων.
Ακόμη, στο Pop Up Kitchen της Χριστουγεννιάτικης αγοράς, οι καταρτιζόμενοι από σχολές μαγειρικής και φιλοξενίας, θα δημιουργήσουν παραδοσιακές και διεθνείς συνταγές εδεσμάτων και ποτών με τα τοπικά προϊόντα των εκθετών. Συγκεκριμένα θα παρασκευάσουν μπροστά στους επισκέπτες της εκδήλωσης το ξακουστό Glühwein, ένα κόκκινο ζεστό κρασί ζεστό κρασί με μπαχαρικά, τη βελουτέ σούπα με κάστανο "Velouté de Châtaignes" και ψητά λαχανικά, μια σαλάτα Θεσσαλονίκης με ξηρούς καρπούς και φρούτα εποχής, τραχανά με χειμερινή τρούφα "Tuber brumale" και κόκκινο "χαβιάρι" πιπεριάς, τσιγαριαστό λουκάνικο με πράσο σβησμένο με τσίπουρο και καραμελωμένο με μέλι. Οι δημιουργίες θα ξεκινήσουν από τις 11:00 και θα παρουσιάζονται ανά μια ώρα.